onsdag 29. september 2010

Sopp er lett

Trond Moi er glad i sopp og er flink til å lage mat. Jeg hadde en gang gleden av å være med kokken og en soppkontrollør på tur i skauen i Kristiansand. Da viste han hvor enkelt man kan lage gourmet av selvplukket sopp, litt fløte, smør og krydder. Inspirerende!

Løk og slikt kan kuttes opp før man går ut på tur.

Sopp er lett på flere måter. Den inneholder verken fett eller sukker, og så er den lett å tilberede – både ute og inne. Her er et eksempel fra naturens kjøkken som jeg har kalt sopperlett – en omelett med sopp.

Dette trenger du:
  • Løk
  • Hvitløk
  • Egg
  • Vann
  • Smør
  • Salt og pepper
  • Stek sopp og løk
  • Visp egg og vann (en ss vann per egg)
  • Når soppen er stekt heller du over eggblandingen og lar alt steke til egget blir stivt.
Viktig: Husk å ta med fyrstikker. Takk til Lilloseter for lys og varme.

Server med hvitløksrundstykker – som du også enkelt kan lage utendørs:

Bruk halvstekte rundstykker som du deler i to. Smør dem med hvitløkssmør (smør blandet med hakket hvitløk) og stek dem på stormkjøkkenet/primusen.

Bokanbefaling: Trond Mois Sopp! Sopp! Her er det mange «primusoppskrifter» som kan gjøre granskog og vidde til gourmetkjøkken.
All mat ser fantastisk ut når det serveres på grønne platstallerkner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar