fredag 1. oktober 2010

En helt overkommelig treretter

Å spise en treretters er luksus. Det hører til bryllup og lignende dager, og av og til på restaurant.

Men nå har det skjedd på en helt vanlig mandag. Det startet med et bilde på Facebook. En kollega hadde laget pæresaft og skrøt av det. Han fikk selvsagt anerkjennelse i kommentarfeltet, som til slutt endte med å bli et menyforslag til en helkveld. Safteren og vi tre som kommenterte fant ut at det var bare å sette i gang.

Oppskriften på litt mandagsluksus er:
Forrett: Kremet traktkantarellsuppe (undertegnede)
Hovedrett: Røkt hjortepølse og hjortestek med finsk kålrabistappe (Kjell)
Dessert: Fransk sitronterte (Frode)
Drikke: Pæresaft og hylleblomstsaft (Trygve og undertegnede)

Kremet traktkantarellsuppe med sprøstekt traktkantarell. Pæresaft var flott følge.
Middagen var, ifølge safteren, den beste middagen han hadde inntatt i et privat hjem (kanskje bortsett fra en julaften). Det fine var, at til tross for en imponerende meny, var det ingen av de involverte som syntes tilstelningen var stress. Alle fire bidro med en rett/drikke hver og dermed ble det helt overkommelig å lage en treretter på en helt vanlig mandag i september.

Hjortestek og hjortepølse med finsk kålrabistappe og smørstekt skogsopp.
Moral: Del på arbeidet så blir det mer å dele.

3 kommentarer:

  1. Vann i munnen! Dette så litt bedre ut en den treretteresen jeg tok på toget til gjøvik: FOrett- cappuchino som havnet over hele meg og nå har etterlatt en herlig søt melkelukt på meg og medpassasjerer, hovedrett: bolle med rosin, dessert: Enda en bolle med rosin. Men man ska da ikke klage, sa brura og kokte suppe på mann sin. Jeg kommer nok til å stjele nonen av oppskriftene dine siden jeg skal være hjemme på gjøvik med fullstappet kjøleskap med gratis mat og hjemmeproduserte råvarer. Ha en god uke!

    SvarSlett
  2. Høres deilig ut. Kos deg hjemme. :-)

    SvarSlett
  3. Smakte bra! Og gode bilder!
    ---
    Kjell

    SvarSlett