onsdag 6. oktober 2010

Squashpasta - dette ville Fedon likt

Slapp av folkens, jeg har ikke tenkt å begynne på Fedon-dietten. Men da jeg kom over oppskrift på squashpasta/nudler måtte jeg prøve. Uvanlig, men så enkelt at det er lett.

Dette er ingen kunst. Men HER er det en instruksjonsvideo dersom du trenger det.
Jeg har nylig fått berettiget kritikk for at jeg ikke er så flink til å bruke grønnsaker, så her er en rett med (nesten) bare grønnsaker.

  • Du trenger 1-2 squash per person. 
  • Skrell squashen, bruk så en potetskreller til å dra av lange flak med squash.
  • Kok opp vann med litt salt og olje. 
  • Squahsen skal koke svært kort, maks to minutter, helst ett, ellers blir den for bløt.

Smaken er veldig mild og passer derfor som «pasta». Den tar smak fra sausen du serverer til.
Jeg var i det asiatiske hjørnet da jeg lagte sausen til nudlene/pastaen.
Her er oppskriften på den:
  • Saften av 1 appelsin
  • Saften av 1/2 sitron
  • 2-3 fedd med hvitløk
  • 5-6 sjarlottløk
  • 1 boks med kokosmelk
  • 1 liten bunt med persille
  • 1 buljongterning
  • 2 ts med ingefærpure (evt. selvraspet ingefær ca 5 cm)
  • 1 stk paprika
  • 200 gram scampi (som selvfølgelig kuttes dersom man ikke spiser slikt)
  • Kok opp saften, kokosmelken og ingefæren.
  • Stek hakket løk, hvitløk og evt scampi i olje i 5 minutt. Bruk sterk varme.
  • Bland scampi/løk, saus og paprika. 
  • Hvis sausen er litt for tynn kan du bruke litt maisennamel til jevning.
Server!


5 kommentarer:

  1. laga fyrst hasselnøttlikøren fra same bok, matsprell. Etter tre år i spiskammerset smaka den fantstisk godt, og mannfolka såg ut til å like den best.. kanskje fordi den var laga på 60% :) drammen er god den og, ikkje same søte snert som likøren, men med heilt klar hasselsmak... so berre gled deg!

    SvarSlett
  2. Korleis du "kom over" oppskrifta då? ;)

    SvarSlett
  3. @ Ramme alvor: Flott, nå må jeg bare smøre meg med tålmodighet. Det blir lenge til jeg får smake. :-)
    @ Anonym: Det var kjæresten min som hadde hørt det fra en venninne som har foreldre som er på fedondiett.

    SvarSlett
  4. Saknar nytt innlegg!

    SvarSlett
  5. Jeg fikk gleden av å smake denne retten, da jeg stakk innom på besøk. Veldig godt! Så da folkens, er det bare til å slå seg løs :)

    Pst. Har du ikke en ny oppskrift snart? :)

    SvarSlett