Slapp av folkens, jeg har ikke tenkt å begynne på Fedon-dietten. Men da jeg kom over oppskrift på squashpasta/nudler måtte jeg prøve. Uvanlig, men så enkelt at det er lett.
|
Dette er ingen kunst. Men HER er det en instruksjonsvideo dersom du trenger det. |
Jeg har nylig fått berettiget kritikk for at jeg ikke er så flink til å bruke grønnsaker, så her er en rett med (nesten) bare grønnsaker.
- Du trenger 1-2 squash per person.
- Skrell squashen, bruk så en potetskreller til å dra av lange flak med squash.
- Kok opp vann med litt salt og olje.
- Squahsen skal koke svært kort, maks to minutter, helst ett, ellers blir den for bløt.
|
Smaken er veldig mild og passer derfor som «pasta». Den tar smak fra sausen du serverer til. |
Jeg var i det asiatiske hjørnet da jeg lagte sausen til nudlene/pastaen.
Her er oppskriften på den:
- Saften av 1 appelsin
- Saften av 1/2 sitron
- 2-3 fedd med hvitløk
- 5-6 sjarlottløk
- 1 boks med kokosmelk
- 1 liten bunt med persille
- 1 buljongterning
- 2 ts med ingefærpure (evt. selvraspet ingefær ca 5 cm)
- 1 stk paprika
- 200 gram scampi (som selvfølgelig kuttes dersom man ikke spiser slikt)
- Kok opp saften, kokosmelken og ingefæren.
- Stek hakket løk, hvitløk og evt scampi i olje i 5 minutt. Bruk sterk varme.
- Bland scampi/løk, saus og paprika.
- Hvis sausen er litt for tynn kan du bruke litt maisennamel til jevning.
Server!
laga fyrst hasselnøttlikøren fra same bok, matsprell. Etter tre år i spiskammerset smaka den fantstisk godt, og mannfolka såg ut til å like den best.. kanskje fordi den var laga på 60% :) drammen er god den og, ikkje same søte snert som likøren, men med heilt klar hasselsmak... so berre gled deg!
SvarSlettKorleis du "kom over" oppskrifta då? ;)
SvarSlett@ Ramme alvor: Flott, nå må jeg bare smøre meg med tålmodighet. Det blir lenge til jeg får smake. :-)
SvarSlett@ Anonym: Det var kjæresten min som hadde hørt det fra en venninne som har foreldre som er på fedondiett.
Saknar nytt innlegg!
SvarSlettJeg fikk gleden av å smake denne retten, da jeg stakk innom på besøk. Veldig godt! Så da folkens, er det bare til å slå seg løs :)
SvarSlettPst. Har du ikke en ny oppskrift snart? :)