Den varme fløtesuppen er fordelt i seks glass. Nå skal den stå i kjøleskapet i tre timer. |
Litt trivia først: Panna cotta er en dessert fra Italia, i hovedsak regionen Piemonte i Nord-Italia. I gamle oppskrifter brukte italienerne avkok av fiskebein i stedet for gelantin. I starten brukte man heller ikke særlig mye sukker fordi dette var en dyr ingrediens. I 2011 bruker vi masse sukker og holder oss unna fisken.
Så til oppskriften:
Dette trenger du (nok til seks porsjoner):
- 5 gelantinplater
- 2 vaniljestenger (til nøds, jeg gjentar, til nøds kan du bruke vaniljesukker)
- 8 dl kremfløte
- 2 dl sukker
Vanilje er dyrt, men smaker godt. |
Slik gjør du:
- Ha gelantinplatene i kaldt vann i fem minutter. Skyld dem og klem ut vannet.
- Del vaniljestengene i to og skrap ut vaniljefrøene.
- Kok sakte opp fløte, sukker vaniljestenger og vaniljefrø
- Tilsett gelantin og rør ut.
- Hel over i seks former. Jeg brukte lave vannglass. Husk å la det være igjen to-tre centimeter til fruktsausen.
- Sett kjøleskapet i tre timer.
Det hele toppes med fruktsaus av valgfri frukt eller bær. Husk å bruke minimalt med sukker for å skape kontrasten til den søte panna cottaen.
Jeg prøvde meg med følgende saus basert på hylleblomstsaft som jeg lagde i fjor sommer. Det var virkelig godt:
- 2 dl hylleblomstsaft (ublandet)
- litt sitronsaft (smak til)
- 2 plater gelantin
- Varm opp saften
- Rør ut gelantin (husk å legge i kaldt vann og alt det der)
- La stå kaldt en stund, men hell den over panna cottaen før sausen stivner helt.
- Pynt med sitronmelisse, basilikum eller mynte.
Og så er den ferdig. Deilig. Vel bekomme. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar