lørdag 28. mai 2011

Super sushi stelt til selv

I Oslo er sushi typisk ta med-mat. Det er ikke mange hundre meterne mellom restaurantene og maten er relativt rimelig. Derfor tok det meg fem-seks år med tamedsushi før jeg gjorde det til lageselvmat.

Maki med laks og diverse grønnsaker.
Og som det meste av det jeg skriver om her på bloggen: Det er enklere enn man tror. Det vil si, for å ikke fornærme eventuelle japanske lesere, den enkle sushien er enkel å lage.

Maki med laks er en god rett å starte med for nybegynnere, både når det gjelder spising og laging av sushi.

En OK utstyrt dagligvarebutikk har alt du trenger: risvineddik, sushiris, salmalaks, grønnsaker (gulrot, avocado, purre, sesamfrø, agurk), sushimatte, soyasaus, wasabi og eventuelt pinner.

Laks med sesamfrø, soyasaus og limejuice.
Laksen er den dyreste varen. På Rema får du salmalaks til rett over 200 kroner kiloen (Jepp. Den gamle pallebutikken har alt du trenger). Den første gangen du lager sushi må du ut med en del til varer som du kan bruke flere ganger, eller som ikke blir brukt opp den første gangen. Så se på det som en investering. Til en sushimiddag for to trenger du omtrent 300 gram laks.

Så hvordan gjør du det? Et bilde sier mer enn tusen ord, og en video inneholder tusen bilder. Så derfor:
All sushien på bordet kostet 500 kroner og rakk til fem-seks storspiste karer.

1 kommentar:

  1. Hei! Fin blogg! :) Det er artig å lage sushi selv, og som med alt annet gjør øvelse mester. Jeg bruker imidlertid helt vanlig grøtris i stedet for sushirisen, etter tips fra en kokk. Anbefales!

    SvarSlett