mandag 6. desember 2010

I denne søte adventstid

Det blir sikkert ikke mangel på søtsaker i desember. Men trenger du enda en godsak, og en som er veldig enkel og rask å lage, er denne lille paien (eller hva det kalles) med marengs og bær noe for deg.

Hard på utsiden, myk inni.

Du trenger:
  • tre eggehviter
  • seks spiseskjeer sukker
  • 200-300 gram frosne bær (for eksempel blåbær og rips)
  • Pisk eggehviter og sukker til blandingen er blitt stiv. 
  • Ha bærene i en ildfast form og hell eggeblandingen over bærene.
  • Stek på 250 grader i omtrent 10 minutter til paien er gyllen (pass på, det kan gå fort mot slutten).

PS: Ikke fall for fristelsen å sukre de frosne bærene. Marengsblandingen er søt nok og de syrlige bærene er en fin kontrast.

Her har jeg brukt blåbær, men andre bær funker også.

1 kommentar:

  1. Oj,oj! Denne må eg prøve en gang! Har frosne bær i frysen, så det blir nok ikke så lenge til :)

    SvarSlett