onsdag 16. februar 2011

God grill gir piff til paprika

Jeg liker paprika, men er ikke flink nok til å bruke det på for eksempel leverposteiskiva, har jeg fått beskjed om. Min nye «oppdagelse» vil forhåpentligvis føre til høyere paprikaforbruk. Og det er jo bra.
30 minutter i ovn gjør at paprikaen skifter helt karakter. Varmen gjør at paprikaen frigjør helt utrolige mengder med sødme. Og så vidt jeg kan skjønne, er den like sunn.

Paprikaen kan så brukes i for eksempel baccalao eller andre retter som skal koke lenge, siden skallet (som kan bli ganske seigt) kan fjernes. Den kan også syltes og brukes som garnityr til for eksempel ost.


Paprikaskall kan bli ganske seigt hvis den koker lenge. Men grilleprosessen gjør at det enkelt kan fjernes.

Paprika med piff:

Dette trenger du:

  • 3 store paprikaer
  • 1 lime
  • salt
  • 3 fedd hvitløk
Slik gjør du:
  • Skjær paprikaene i to og fjern frøene
  • Legg paprikaene på en rist med matpapir med skallsiden opp
  • Stek i 15-20 minutter på 250 grader til skallene får store, svarte flekker
  • Snu så paprikaene og stek i 15 minutter på andre siden
  • Ha inni hvitløksfeddene de siste 15 minuttene
  • Ta så paprikaene ut, legg dem i en skål og legg over et klede mens de avkjøles.
  • Når paprikaen er avkjølt, er det enkelt å fjerne skallet.
  • Kutt opp paprikaen i små terninger, skrap av litt limeskall, ha over 2 ss limesaft og en liten teskje salt.
  • Hvis du skal lagre det: Gi alt et oppkok og ha på rene, varme glass.
Jeg har ikke prøvd det, men det skulle ikke forundre meg om chilli hadde gjort seg i glasset.
Glass med grillet godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar