lørdag 8. januar 2011

Varmblodig fiskesuppe

Suppe er godt nå om vinteren. Den luner godt, og med litt chili i blir kroppen ekstra god og varm. Har du middagstermos passer denne suppen ypperlig som følge på en ski- eller aketur.

Suppen er laget på 30 minutter og passer til fire personer.

Servert i suppeskåler hjemme i leiligheten, men denne suppen er deilig å ha med på tur.


Dette trenger du:
  • olje
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1-2 chili
  • 3 stenger med selleri
  • 2 store gulrøtter
  • 2 store poteter
  • 2-3 buljongterninger
  • 400-500 gram torskefilet
  • 1 boks creme fraiche (gjerne lettversjonen)
  • liten bunt med vårløk
  • 1,2 liter vann

Slik gjør du:
  • Fres hakket chili, gurkemeie, løk og hvitløk til løken er blitt blank.
  • Tilsett hakket seleri og gulrøtter i staver og fres i 5 minutter til.
  • Ha i potetene i terninger og vann og la suppen koke i 15 minutter
  • Bland inn creme fraiche og buljong. Smak til med buljong.
  • Ha i torsken kuttet i rause biter og hakket vårløk. Nå skal ikke suppen koke mer. Den skal bare trekke til torsken er blitt hvit tvers gjennom.
Server med godt brød. Velbekomme og god tur.

1 kommentar:

  1. Nam. :) Den e skikkeli go!

    Skitur i morga? Blir kanskje fort heller køtur.

    SvarSlett