Men nå har det skjedd på en helt vanlig mandag. Det startet med et bilde på Facebook. En kollega hadde laget pæresaft og skrøt av det. Han fikk selvsagt anerkjennelse i kommentarfeltet, som til slutt endte med å bli et menyforslag til en helkveld. Safteren og vi tre som kommenterte fant ut at det var bare å sette i gang.
Oppskriften på litt mandagsluksus er:
Forrett: Kremet traktkantarellsuppe (undertegnede)
Hovedrett: Røkt hjortepølse og hjortestek med finsk kålrabistappe (Kjell)
Dessert: Fransk sitronterte (Frode)
Drikke: Pæresaft og hylleblomstsaft (Trygve og undertegnede)
![]() | |
Kremet traktkantarellsuppe med sprøstekt traktkantarell. Pæresaft var flott følge. |
![]() |
Hjortestek og hjortepølse med finsk kålrabistappe og smørstekt skogsopp. |
Vann i munnen! Dette så litt bedre ut en den treretteresen jeg tok på toget til gjøvik: FOrett- cappuchino som havnet over hele meg og nå har etterlatt en herlig søt melkelukt på meg og medpassasjerer, hovedrett: bolle med rosin, dessert: Enda en bolle med rosin. Men man ska da ikke klage, sa brura og kokte suppe på mann sin. Jeg kommer nok til å stjele nonen av oppskriftene dine siden jeg skal være hjemme på gjøvik med fullstappet kjøleskap med gratis mat og hjemmeproduserte råvarer. Ha en god uke!
SvarSlettHøres deilig ut. Kos deg hjemme. :-)
SvarSlettSmakte bra! Og gode bilder!
SvarSlett---
Kjell