I dokumentaren blir følgende matvarer nevnt som svært gunstige: forskjellige varianter av kål, spinat, bær, hvitløk, persille, gurkemeie, tomat (særlig kokte), brokkoli og blomkål, fargerike grønnsaker som paprika og gulrøtter og sitrusfrukter.
Paprika i stedet for cellegift? Ikke akkurat, men det skal hjelpe mot kreft. |
Det dukket da opp en idé: Lage en rett som smaker godt og som skal gi kroppen hjelp i kampen mot den skumle kreften. Det ble en vegetargryte/pastasaus, og her er den:
Til fire personer trenger du:
- 3 bokser tomater
- 4 ss tomatpuré
- 4 ss olje
- 8 sjarlottløk
- 8 fedd med hvitløk
- 3 ss gurkemeie
- to store gulrøtter
- 100 gram spinat (frosne «spinatpellets» er bra og lettvint)
- 2 paprika
- 2 ferske chili
- buljongterninger (grønnsaks- eller kjøttbuljong etter behag) tilsvarende 1/2 liter ferdig buljong
- bunt med fersk persille
- 1ss honning (evt brunt sukker)
- Hvitløk irriterer kreftcellene mest av nesten alt, sier MacDonald til NRK Puls. |
- Varm opp gurkemeien og oljen i en gryte
- Når det har frest et lite minutt tilsetter du hakket chili, hvitløk og sjarlottløk (ikke for små biter, jeg delte dem bare i fire, så gjorde kokingen resten).
- La det frese i et par minutter til.
- Tilsett tomatene, pureen og den hakkede persillen og la den koke i 15 minutter.
- Kutt opp gulrøtter og spinat. Ha alt i gryta og la alt koke i 10 minutter til.
- Tilsett paprika i strimler mot slutten av koketiden.
- Ha i buljong
- Smak evt til med salt
- Pynt med litt persille og server med godt brød
Jeg glemte selvfølgelig å ta på persillekvasten før jeg tok bildet. |
Dessertforslag: Frosne blåbær med bittelitt (brunt) sukker på og vaniljekesam
TIPS: Et kjerringråd sier at å tygge fersk persille etter et hvitløksmåltid tar knekken på stålånden som hvitløk ofte gir.
Ser bra ut. Men er stålånde også negativt nå? Det finnes ikke grenser lenger.
SvarSlettGodt forslag !
SvarSlettliker
SvarSlett