Skogssoppblanding som snart skal møte sin plukkers gane. |
- 1 gul løk
- 2-3 store fedd hvitløk
- 1 terning med kjøttbuljong
- 400 gram skogssopp (feks traktkantarell og fåresopp)
- 2 gulrøtter
- 2 poteter
- 1 liten bunt med vårløk
- 150 gram smårettbacon
- 4 dl vann
- 6 dl matfløte (!)
- eventuelt salt og pepper
Slik gjør du:
- Skjær opp løk og hvitløk og stek dem blanke
- Bland inn soppen og stek ytterligere i 5-10 min
- Del opp potetene i terninger og kok dem i 10 minutter. Mos dem så sammen med halvparten av sopp/løk-blandingen. Stavmikser er ideelt. Dette fungerer som en slags jevning.
- Bland puré, resten av soppen og løken, resten av væsken og buljongen og gulrøtter som er kuttet i staver. Kok i 15 min.
- Stek baconet i 5 min. Tilsett dette og hakket vårløk på slutten av koketiden.
- Server med rundstykker, brød eller hvitløksbaguetter og godt å drikke.
Viktigere å spise suppa enn å ta superfint bilde av den. |
Alternativer: Bytt ut fløte med creme fraiche/melk, bytt ut løk med sjarlottløk osv. Bruk andre grønnsaker. Og så videre. Kutt ut baconet hvis du er vegetarianer. Å eksperimentere er i min ånd.
Så lenge soppen er med, er det fortsatt soppsuppe, en soppslumpesuppe.
Namnamnam. Håpar på snarleg reprise.
SvarSlett